Få hjælp på et misbrugscenter, hvis du har en afhængighed

By:

Et misbrug vil uvægerligt lede til en trist skæbne, såfremt det ikke bliver behandlet. Hvad der måske begynder som et harmløst forbrug af euforiserende stoffer, alkohol eller receptpligtig medicin, vil for det meste ende i armod og ensomhed – og i værste tilfælde have fatal udgang for den misbrugsramte. På vejen hertil vil et misbrug, affødt af en voksende afhængighed, koste den misbrugsramte langt mere end skyhøje pengesummer.

Langt de fleste misbrugere ender med at ofre alt, hvad der burde betyde mest for dem her i livet, på afhængighedens alter. Dette betyder, at der hvert år dør et stort antal misbrugere, som undervejs igennem deres tilværelser som sådanne har måttet sige farvel til job, bolig, venner, kærester og ægtefæller samt øvrige familie, her under egne børn og forældre.

Når misbruget for alvor har fat i en person, vil denne tilmed i sidste ende blive berøvet sin menneskelighed og sin personlighed. Der er, med andre ord, rigeligt af gode grunde til at skride ind over for et misbrug, så snart man oplever dette hos et af sine medmennesker.

Hjælp din misbrugsramte nærmeste med en misbrugsbehandling

Hvis du er nærmeste pårørende – for eksempel kæreste eller ægtefælle – til en misbruger, har du helt sikkert oplevet at blive mødt med afvisning, hvis du forsøgte at bringe problemet på banen. Dette betyder dog ikke at du skal give op – tvært imod. Det er meget vigtigt, at du skrider ind over for din nærmestes misbrug, inden det er for sent. Et misbrug vil nemlig ikke gå over af sig selv, men der imod eskalere. Og derfor er det en virkelig god idé at opsøge professionel hjælp, førend du tager det afgørende skridt og indleder den svære konfrontation.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til at motivere din pårørende til en behandling, samt til tilrettelæggelse af et afvænnings forløb med indlogering. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Posted in: Misbrugscenter