Få smukke og regelmæssige gulve med en gulvafslibning eller gulvafhøvling i Skødstrup

By:

Går du og overvejer, om dit trægulv skal have en ordentlig overhaling? Så skal du tage stilling til, om det kan nøjes med en skånsom gulvafslibning, eller om du skal ud i den meget mere radikale og invasive procedure, som en gulvafhøvling er.

Skal jeg vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gulv er bedst tjent med en gulvafslibning eller med en gulvafhøvling, kan du starte med at tage gulvets overflade i øjesyn. Er den gennemgående jævn og nogenlunde ensartet, og kun præget af overfladiske skønhedspletter, fremkommet ved almindelig daglig slitage, kan du med stor sandsynlighed komme rigtig langt med en gulvafslibning. En gulvafslibning fjerner nemt misfarvede plamager fra solens skarpe og falmende uv stråler samt pletter og skjolder fra spildte væsker, som er trukket ind i træværket og har aflejret sig i de udtørrede træfibre i gulvets slidte overflade. Det samme gælder for de uskønne, grålige slidspor, som opstår der hvor gulvet slides mest, hvor støv og skidt trædes ned i overfladen, samt for små skrammer og ridser.

En gulvafslibning tager kun de øverste højst to millimeter af gulvets overflade – dette sker ved hjælp af sandpapir, monteret på en sliberondel som roterer i det vandrette plan. Ved en gulvafhøvling skrælles væsentligt mere af træværket, og dette sker ved hjælp af knive, som sidder på en valse. En gulvafhøvling kan komme på tale, hvis gulvet har meget svære skader – for eksempel fugtskader efter en oversvømmelse, som har fået gulvet til at sætte sig forkert – eller er beklædt med fernis eller gulvlak.

Få hjælp til gulvafhøvling eller gulvafslibning hos en gulvmand

En dygtig og erfaren gulvmand kan vurdere, om dit gulv trænger til en gulvafhøvling – og vil, i så fald, være den bedste til at udføre denne tunge opgave. Du kan få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafhøvling ved professionel gulvmand på gkservice.dk