Find inspiration til en træterrasse

By:

Der er få ting som danskere syntes er mere hyggeligt, end at sidde på en terrasse om sommeren sammen med familien og gode venner og derfor er noget af det første mange gør, hvis de har købt hus eller sommerhus og der ikke allerede er en terrasse at få bygget en. 

Det kan dog godt betale sig at vente et års tid, indtil man har lært huset, haven og ikke mindst solen og vindens retning at kende. Det vil være ærligt at bygge træterrassen et forkert sted, fordi man ikke vidste at det blæste lige der. 

Find inspiration

Er du i tvivl om hvordan din træterrasse skal se ud, kan du enten spørge en tømrer eller søge på træterrasser på internettet. Her kan du finde et stort billede udvalg og priseksempler. 

Det er en god ide at få råd og vejledning af en uddannet tømrer. Han har ikke alene erfaring med at bygge terrasser, han har også en stor viden om de forskellige trætyper og hvordan de arbejder. Du kan også få råd til hvordan du bedst kan vedligeholde terrassen. Det har også stor betydning for dit valg af træ. Hvis du ved at du ikke er helt så god til at vedligeholde eller ikke har tiden, bør du vælge en trætype, der ikke kræver den store vedligeholdelse eller hvor der går mange år før det bliver nødvendigt. 

Vedligeholdelse af træterrasse

Gennemgå med jævne mellemrum træterrassen og tjek om der er rådne planker og løse søm og skruer. 

Vask træterrassen grundig af med sæbe for at få alger og gammel skidt væk. Hvis du har planer om at male den efterfølgende, skal du huske at den skal have tid til at tørre først, før du maler den. Du skal sørge for at malingen mætter træet, men den må ikke sejle. Vær ekstra omhyggelig med enderne.

Posted in: Træterrasser