Hjælp din misbrugsramte pårørende med at komme i alkoholbehandling

By:

Når et menneske, som står dig nært, rammes af et alkoholmisbrug, kan det være rigtig svært at acceptere. Som tæt pårørende til en alkoholiker har du sikkert prøvet at stå i en situation hvor du for alvor er i tvivl om hvorvidt du skal hjælpe vedkommende eller lade ham eller hende leve sit liv.

Det kan godt være rigtig svært at skulle forholde sig til et misbrug, når det opstår tæt på én. Dertil kommer, at et misbrug har det med at komme snigende. De fleste former for misbrug udvikler sig over en årrække. Især med alkoholmisbrug gælder det, at det kan være rigtig svært at afgøre, hvornår der er tale om et afhængigheds betinget misbrug, og hvornår overforbruget blot er udtryk for en svær periode i din kæreste eller ægtefælles liv.

Du bør under alle omstændigheder være på vagt. En afhængighed hos din nære og kære kan udvikle sig uden at du lægger mærke til det, idet misbrugere er verdensmestre i at skjule deres misbrug. Og når du først får øjnene op for det, kan det allerede have forvoldt stor skade på den misbrugsramtes krop og hjerne.

Hvordan hjælper jeg bedst min alkoholiserede kæreste eller ægtefælle?

Du bør således have antennerne ude – og ikke være bange for at tage affære så snart din mistanke er bekræftet. Du bør dog fare med lempe, og planlægge dine træk nøje. En alkoholiker – eller en hvilken som helst anden form for misbruger – vil have en udpræget tendens til at benægte, at der skulle være tale om et problem. Derfor bør du have overtalelses midlerne i orden, og helst alliere dig med venner og familie.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til denne konfrontation, og til tilrettelæggelse af et afvænnings forløb, som kan få din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle på ret køl igen. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk