Termisk sprøjtning og indsmeltning – Holder maskineriet kørende

10 august 2020 Athene Eriksen

• Termisk sprøjtning er en fremgangsmetode, som benyttes til at forny gamle bestanddele af en maskine. Dette kunne eksempelvis være: geardele, aksler, maskindele, glidelejer, ventilstænger, stempler, slidskinner. Måden dette gøres på, er ved at opvarme metalpulver og derefter sprøjte det på den pågældende del, som har brug for en opgradering. 

• Termisk indsmeltning er en lignende arbejdsmetode, men men nogle få forskelle, i forhold til materialer og påføring. Termisk indsmeltning til oftest blive brugt på de dele af et maskineri, som er udsat for meget slitage, under generel brug. Dette kan være dele som: ruller, griber, skinner, griber, skær og andet lignende udstyr. Måden dette udføres på, er ved at varme emnet op og derefter sprøjte metalpulveret over dette.

Derefter indsmelter man materialet ind i selve emnet, ved hjælp af ilt og gas. Til slut når emnet skal finpoleres og perfektioneres, benyttes der kun diamantsten til denne efterbearbejdelse. 

Termisk sprøjtning og indsmeltning: Let og enkelt 

Der er mange fordele ved at bruge disse fremgangsmetoder, til at korrigere i dit eksisterende maskineri. Disse behandlinger kan give bestanddelene af dit maskineri nyt liv, med en forlængelse på helt op til 5 gange, af dennes normale levetid. Men disse fordele er ikke kun udelukket til det økonomiske aspekt. De langtidsholdbare resultater sparer dig nemlig også for regelmæssig fornyelse, ved at være blevet behandlede igennem disse processer.

Det giver slidstyrke og modstandsdygtighed til delene, hvilket garanterer dig et gnidningsfrit og effektivt resultat. Trænger nogle af delene i dit maskineri derfor til at blive skiftet ud, så kan du med fordel finde disse i et billigere materiale og give dem denne behandling. Mange vil gå ud og finde nyt og dyrere værktøjsstål, som så efterfølgende skal varmebehandles. Dette vil øge omkostningerne for dig som køber, hvilket ingen af os ønsker. Dette leder derfor til den naturlige konklusion at billigt, stærkt og effektivt er det vi alle ønsker. 

Vil du gerne vide mere omkring termisk sprøjtning og indsmeltning? Så kan du med fordel se mere på Thybotech.dk’s hjemmeside, hvor du vil kunne finde mere information omkring dette: https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx 

Flere nyheder