Valg af yderdør

25 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Mange tænker ikke over det, men en dør – inde som ude – har meget at skulle sige, når det kommer til det visuelle udtryk. En dør er meget mere end noget der kan åbnes og lukkes og er mindst lige så vigtigt en detalje som valg af møbler, farver og billeder. 

Skal du have en ny dør eller måske flere er det noget af det du bør overveje. Altså hvordan din dør skal se ud, så den passer til din bolig og til dig. Du kan se et bredt udvalg af døre her https://klarvinduer.no/dorer/ytterdorer.

Når du har fundet den eller de rigtige døre, er der andre valg du også skal træffe.

døre

Skal døren lukke ud af eller ind af?

En af de ting du bør overveje er om du skal ændre den måde døren lukker. I Danmark lukker vores døre typisk ind af mens i Sverige lukker de ud af. Det sidste er især værd at overveje hvis du har en lille entre, da det giver mere plads. Husk dog at have i mente hvor lyskontakten sidder, så du ikke skal helt ind og lukke døren i mørke, før du kan tænde lyset.

Det næste du skal tænke på, især hvis du skal have udskiftet flere døre, er om det giver god mening at have den samme låsecylinder i alle dørene så du kun skal have en nøgle. Husk at give producenten af dørene besked hvis det er tilfælde. 

Du skal også tænke på hvilken type lås du skal have i din nye dør. Skal det være en nøgle/vrider, hvor du låser udefra og så har en vrider indvendig. Et alternativ er en nøgle/nøgle. Den er især praksis, hvis du gerne vil gøre noget ekstra i forhold til tyverisikring, da tyven ikke blot kan slå et vindue ind og åbne døren.

Flere Nyheder